Rostfria bestick
Genses rostfria modeller är tillverkade i rostfritt stål 18/8 och tål maskindisk. Eventuella avvikelser sker per modell.Hur skiljer man mellan kromstål och rostfritt 18/8-stål? Praktiskt taget kan man skilja kromstål från rostfritt 18/8-stål med hjälp av en magnet. Kromstålet är nämligen magnetiskt och 18/8 är det normalt inte. Man bör dock vara medveten om, att rostfritt 18/8 vid kallbearbetning kan bli magnetiskt.Möjligen kan man också se en viss skillnad i färg och glans. Kromstålet har en kall, blåaktig färgton, medan 18/8-stålet har en varmare färg.
Om besticken är märkta, står det " Rostfritt " eller " Stainless " på kromstålet, medan rostfritt 18/8 i allmänhet har stämpeln " Rostfritt 18/8 " eller liknande.
.
Lord

Med sin tyngd, elegans och lyster i kombination med en välbalanserad och funktionell form är Lord ett tidlöst bestick tillverkat i högglanspolerat rostfritt stål.

Old Farmer
Med sitt vackra skaft i ädelträlaminat och sin högglanspolerade ätdel i rostfritt stål, är Old Farmer ett mycket populärt bestick, utmärkt som grillbestick. Förkromad.

Ranka
En tidlös design, som med sin enkla form och sparsamma dekor utvecklats till en klassisker.

Rejka

Ett bestick i modern, ren form med inspiration av vårt fornnordiska formspråk. De mjuka linjerna och de personliga detaljerna ger dukningen en speciell känsla.


BELLMAN
Nu introducerar vi det rostfria besticket Bellman. Formgivet av Cilla Persson som också gjort tennsuccén med samma namn.
Vi har också "Ares" , "Chili "och "Curry" i affären